Kendi Yazılarımı Yazmaktayım Özgün Yazılarımız ile Karşınızda olacağız.Teşekkürler.

20 Temmuz 2012 Cuma

Yandex Arama Motoru Site Ekleme Resimli Anlatım


Yandex Arama Motoru Site Ekleme Resimli Anlatım


Eylül 2011 sonunda Türkiye’de yayına giren Rusya’nın en büyük arama motoru yandex oldukça etkili bir şekilde türkiye piyasasına girdi.Tabiki doğal olarak herkes bu arama motoruna sitesini eklemek istiyor işte burda ondan bahsedeceğim:
  • Öncelikle Yandex‘i ziyaret edelim ve site adresimize bakalm, eğer hiç sonuç görüntülenmiyorsa sitemiz indekslenmemiş demektir, o zaman hemen buraya tıklıyor ve adresimizi indexlenmek üzere yandex’e gönderiyoruz.
Yukarıdaki bilgilere dayanarak sitenizi yandex’e gönderdiğinizde eğer yandex botlarını robots.txt ile kısıtlamıyorsanız indeks işlemi kısa sürede başlar ve siteniz yandex arama sonuçlarında görünmeye başlar.
Ancak önceden eklediğiniz bir komut ile robots.txt’ten bazı arama motorlarına izin verip geri kalanların hepsini engellediyseniz site ekleme aşamasında bir hata mesajı görürsünüz, bu durumda yapmanız gereken şey ftp programı yardımıyla ftp alanına bağlanıp robots.txt dosyasından yandex’i engelleyen komutu çıkarmak olmalı.


Yandex’e Üye olmak için:
Yandex’e üyelik tamamen ücretsiz, üye olmazsanız site haritası ekleyemezsiniz ve üye olurken size bir mail adresi verilir bu mail adresi ve şifresi olmadan sistemde oturum açamazsınız, bu nedenle aşağıdaki bağlantıyı kullanarak üye olmalısınız.

Yandex’e Üye OL
Eğer yandex ile başlangıç sorunsuz oldu ve sitenizi başarıyla arama motoruna eklediyseniz yada siteniz zaten arama sonuçlarında çıkıyor, sitenizin yandex’te daha önlerde çıkması ve daha iyi indekslenmesini istiyorsanız kısa bir üyelik işlemi ile yandex’e üye olmalı ve webmaster araçlarından sitenizin site haritasını yandex’e göndericeksiniz.



0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için Teşekkürler.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Teknolojik Haber. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Paylaşım Butonları

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites